Image Widget

Image Widget

RUANGAN KELUARGA KITA

Blog ini pada asalnya adalah bertujuan untuk tatapan kami sekeluarga tapi kini ianya menjadi aset penting untuk aku membuat contengan-contengan disini..

Semoga blog aku ini akan menjadi tatapan untuk anak-anak aku suatu hari nanti


MY SWEET FOLLOWER

SILA PILIH JENIS dan SIZE TEXT UNTUK AKTIVITI SKODENG ANDA!!

Kalau tak suka jenis font yang asal boleh ler tukar.. Kalau rabun ke, buat2 rabun ke atau memang tak brape nampak tulisan tu boleh la besarkan sikit yer... al maklum la, umur kita ni sentiasa meningkat..
2 comments

Cukup ke 4???

Friday, September 9, 2011

Fuyooo... dah lama benor rasanya aku tinggalkan saat2 menconteng arang di blog aku ni...  so hari ni bersempena bulan syawal ni.. (ada kaitan ke???) aku nak buat contengan tentang isu2 yang selalu dibangkitkan pada aku oleh kekawan , rerakan dan kekeluarga... Ianya berkisahkan tentang zuriat/cahayamata/anak/permata aku yang 4 orang tu.. 2 anak dara dan 2 orang anak teruna aku tu.

aku ni kerap ditanya anak dah berapa org? cukup ke? bila lagi nak tambah? bila lagi nak beranak kecik? dan yang paling best tu.. "akak  tak nak anak kerajaan ke? Rugi kalau tak nak.. akak ada quato 5 lagi.." . Mentang2 la 4 orang anak aku tu, aku beranak masa aku kerja di swasta dan skrg aku dah kerja goment, soalan mcm tu pun depa bleh tanya kan? kan? kan?

Sbnarnya soalan tentang projek mega tentang penambahan anak ni mmg soalan favorite org2 kita terutamanya geng2 pompuan. Dan aku plak mmg kerap ditanya sejak dari beranak satu lagi.. tapi yang nak di storykan kat sini ialah, setiap kali aku ditanya begitu.. aku mesti jawab "dah tak nak" atau ' tgk je la 5-6 tahun lagi"..  Tapi setiap kali tu la aku mesti mengandung lagi... Dah rezki tuhan nak bagi... yang sebenornya aku planning nak sepasang je.. so setiap kali termengandung aku mesti macam ala2 kecewa gitu... tapi sekarang tidak lagi!!!!! Allah itu Maha Kaya... Subhanallah..

Nak dijadikan cerita.. (Entah la aku pun tak berapa reti nak cerita sebenarnya...) Tak pe la.. aku cuma nak pesan pada sapa2 yang ada anak tu dan yang termengandung anak HALAL bersyukurlah dan terima dengan redha rezki anak yang Allah bagi kat kita tu.. Sebab aku sendri dah melaluinya... 4 tahun berturut-turut beranak non-stop dan cuma anak yang ke 5 tu aje tingkat  1 tahun , itupun sebab anak yg ke 4 tu beranak akhir tahun...

Disini juga aku nak kongsi cerita sedih aku pada tahun 2006 : http://ruangankeluargakita.blogspot.com/2010/03/sebenarnya-coretan-ni-aku-tulis-selepas.html

so now, bila sapa2 tanya aku, cukup ke 4? Aku akan tukar jawapan aku yang dah aku rekod sejak tahun 2005 tu kepada jawapan yang baru.. aku akan jawab.. Insayyalah jika tuhan izinkan.. aku akan terima dengan redha sebab aku percaya dan yakin Allah akan berikan yang terbaik pada kami dan anak-anak.
Tapi dalam masa yg sama PRECAUTION tetap ada.. heheheehe...
Read more...
Cukup ke 4???SocialTwist Tell-a-Friend
0 comments

Aishiteru

Tuesday, September 6, 2011

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
Saat ku harus bersabar dan trus bersabar
Menantikan kehadiran dirimu
Entah sampai kapan aku harus menunggu

Sesuatu yang sangat sulit tuk ku jalani
Hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
Kadang kuberpikir cari penggantimu
Saat kau jauh disana

Reff:

Walau raga kita terpisah jauh
Namun hati kita selalu dekat
Bila kau rindu pejamkan matamu
Dan rasakan a... a... aku

Kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
Terhapus ruang dan waktu
Percayakan kesetiaan ini
Pada ketulusan ai... ai... aishiteru

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
Entah penantianku takkan sia-sia
Dan berikan satu jawaban pasti
Entah sampai kapan aku harus

Bertahan saat kau jauh di sana rasa cemburu
Merasuk ke dalam pikiranku melayang
Tak tentu arah tentang dirimu
Apakah sama yang kau rasakan

Ulang Reff

Saat kusendiri pikiran melayang terbang
Perasaan resah gelisah jalani
Kenyataan hidup tanpa ghairah
Ou... o

Lupakan segala obsesi dan ambisimu
Akhiri semuanya cukup sampai disini
Dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
Kumohon kau kembali

Kimi ga tauku ni itemo
Ki no omoi ga tsunagaru kara
Shinjteruyo,
Shinjiteruyo...

Ulang reff




Lyrics

Zivilia lyrics - Aishiteru lyrics
Read more...
AishiteruSocialTwist Tell-a-Friend
Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

Artikel di sini hanya kompilasi tulisan dan luahan hati sendiri. Justeru itu, saya tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan kesihatan, kaunseling rumahtangga mahupun undang-undang dan hal ehwal agama yang mendalam. Anda dinasihatkan untuk mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah yang dialami. Terima Kasih..

Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker
 

DEDIKASI

Khas Untuk Suami Tersayang : Badri Bin Mohd Zin berserta anak-anak yang amat ibu kasihi : Intan Nurliyana Binti Badri, Mohamad Nasrul Danish Bin Badri, Intan Nursyazwani Binti Badri dan Mohamad Akhil Danish Bin Badri.
Last updated on: SEPTEMBER 2010

My Status

My Banner

Create your own banner at mybannermaker.com!
Nah copy dan paste code kat bawah ni dan letak banner aku ni kat website korang yer!

Permata Hati Kami

PERMATA HATI KITA

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers