Image Widget

Image Widget

RUANGAN KELUARGA KITA

Blog ini pada asalnya adalah bertujuan untuk tatapan kami sekeluarga tapi kini ianya menjadi aset penting untuk aku membuat contengan-contengan disini..

Semoga blog aku ini akan menjadi tatapan untuk anak-anak aku suatu hari nanti


MY SWEET FOLLOWER

SILA PILIH JENIS dan SIZE TEXT UNTUK AKTIVITI SKODENG ANDA!!

Kalau tak suka jenis font yang asal boleh ler tukar.. Kalau rabun ke, buat2 rabun ke atau memang tak brape nampak tulisan tu boleh la besarkan sikit yer... al maklum la, umur kita ni sentiasa meningkat..
3 comments

Gareth Gates - Anyone Of Us-Stupid Mistake

Saturday, November 20, 2010

Gareth Gates - Anyone Of Us-Stupid Mistake�ڭ .mp3
Found at bee mp3 search engine

Anyone of Us (a Stupid Mistake)


I’ve been letting you down, down
Girl I know I’ve been such a fool
Giving in to temptation
When I should’ve played it cool
The situation got out of hand
I hope you understand

[Chorus:]
It can happen to
anyone of us, anyone you think of,
anyone can fall,
anyone can hurt someone they love,
hearts will break,
’cause I made a stupid mistake

It can happen to,
anyone of us, say you will forgive me,
anyone can fail,
say you will believe me,
I can’t take, my heart will break,
’cause I made a stupid mistake
A stupid mistake

She was kind of exciting
A little crazy I should’ve known
She must have altered my senses
‘Cause I offered to walk her home
The situation got out of hand
I hope you understand

[Chorus]

A stupid mistake
A stupid mistake
she means nothing to me, nothing to me
I swear every word is true
don´t wanna lose you
The situation got out of hand
I hope you understand

[Chorus] (2x)

A stupid mistake

Download this mp3 from Beemp3.com



LYRICS For This Song

I've been letting you down, down
Girl, I know I've been such a fool
Giving in to temptation
I should've played it cool

The situation got out of hand
I hope you understand

It can happen to anyone of us
Anyone you think of
Anyone can fall
Anyone can hurt someone they love
Hearts will break
'Cos I made a stupid mistake

It can happen to anyone of us
Say you will forgive me
Anyone can fail
Say you will believe me
I can't take, my heart will break
'Cos I made a stupid mistake, a stupid mistake

She was kind of exciting
A little crazy, I should've known
She must have altered my senses
'Cos I offered to walk her home

The situation got out of hand
I hope you understand

It can happen to anyone of us
Anyone you think of
Anyone can fall
Anyone can hurt someone they love
Hearts will break
'Cos I made a stupid mistake

It can happen to anyone of us
Say you will forgive me
Anyone can fail
Say you will believe me
I can't take, my heart will break
'Cos I made a stupid mistake, a stupid mistake

A stupid mistake
She means nothing to me, nothing to me
I swear every word is true
Don't wanna lose you

The situation got out of hand
I hope you understand

It can happen to anyone of us
Anyone you think of
Anyone can fall
Anyone can hurt someone they love
Oo, their hearts will break
'Cos I made a stupid mistake

It can happen to anyone of us
Say you will forgive me
Anyone can fail
Say you will believe me
I can't take, my heart will break
'Cos I made a stupid mistake

Anyone can fall
Anyone can hurt someone they love
Ooh, their hearts will break
'Cos I made a stupid mistake, a stupid mistake



Read more...
Gareth Gates - Anyone Of Us-Stupid MistakeSocialTwist Tell-a-Friend
3 comments

FAKTA KELUARGA (Tentang anak-anak kami)

Thursday, November 18, 2010


Dengan bacaan : Bismillahirahmanirahim..
Dengan nama Tuhan yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.. Hanya Engkau Tuhan yang Maha Mengetahui tentang segala-galanya..

Fakta 1
Buat masa sekarang anak kami selang bunga (kata orang la..) iaitu anak sulong pompuan, then diikuti dengan anak lelaki, kemudian anak pompuan, then alhamdullilah baby yang terbaru ni adalah baby lelaki.

Fakta 2
Kedua-dua nama anak pompuan  kami di mulai dengan nama Intan Nur....., iaitu Intan Nurliyana anak pertama kami, then adik pompuannya pulak Intan Nursyazwani. Actually termasuk la juga anak pompuan aku yg tidak bersama kami di dunia ini iaitu Intan Nuraisyah.

Fakta 3
Kedua-dua nama anak lelaki lelaki kami pulak di mulai dengan Mohamad ........dan akhiri dengan Danish. Anak Jantan kami yg paling tua ialah Mohamad Nasrul Danish dan yang terakhir Mohamad Akhil Danish yang baru berumur 2 bulan ketika artikel ni aku tulis.

Fakta 4
Kedua-dua anak pompuan aku lahir 3 minggu awal dari tarikh jangkaan bersalin iaitu dalam minggu ke 37.

Fakta 5
Anak-anak lelaki aku pulak sumer dikategorykan sebagai bayi pramatang ataupun premature sebab lahir sebelum minggu ke 37. Nasrul lahir dalam minggu ke 35 dan akhil pulak pada 34 minggu dan 2 hari... Sumer anak jantan aku tak sabar nak kuar  sebab nak menge"ROCK" kan hidup kami laki bini.

Fakta 6
Aku tak pernah pun sempat pegi maternity checkup appointment yang seminggu sekali tu..  awal pregnancy biasanya apointment checkup sebulan sekali then masuk minggu ke 28-30, biasanya 2 minggu sekali then bila masuk minggu ke 36, appointment biasanya seminggu sekali la pulak.. Biasanya masa tu aku dah terberanak!!!!

Fakta 7
Intan Nurliyana lahir pada pukul 2.30 pagi pada 29hb April 2005 dan seorang lagi bayi yang aku lahirkan yang tidak bersama kami ketika ini iaitu Intan Nuraisyah dilahirkan pada jam 2.50 pagi pada 2hb Jun 2006 tetapi ketuban aku pecah pada pukul 2.30 pagi.. dan fakta ini aku amat pasti sebab aku sendiri yg merasakan ketubanku pecah dan aku sendiri yang melihat jam yang berada di dinding di hadapanku pada ketika itu. Dan paling menakjubkan (bagi diri aku ler...) kedua-duanya lahir pada pagi Jumaat.

Fakta 8
Kedua-dua anak lelaki aku lahir lebih kurang pada waktu yang sama, iaitu Nasrul di lahirkan pada jam 4.30 pagi pada 19hb May 2007, manakala Akhil pulak selamat dilahirkan pada jam 4.54 pagi pada 2hb May 2010.

Fakta 9
Kedua-dua anak lelaki aku mempunyai berat yang sama ketika dilahirkan iaitu 3.1 kg.

Fakta 10
Jarak umur diantara Nasrul dan Wani dan juga jarak umur diantara Wani dan Akhil adalah lebih kurang sama iaitu 18 bulan.

Fakta 11
Kedua-dua anak lelaki aku lahir dalam bulan May iaitu Nasrul dilahirkan pada 19hb May 2007, manakala Akhil pula lahir pada 2hb May 2010.

Read more...
FAKTA KELUARGA (Tentang anak-anak kami)SocialTwist Tell-a-Friend
2 comments

Eminem - Love The Way You Lie ft. Rihanna

Monday, November 15, 2010

Rihana feat Eminen - I Love the Way You Lie.mp3


Love The Way You Lie lyrics

Just gonna stand there
And watch me burn
But that's alright
Because I like
The way it hurts
Just gonna stand there
And hear me cry
But that's alright
Because I love
The way you lie
I love the way you lie
I love the way you lie

I can't tell you what it really is
I can only tell you what it feels like
And right now there's a steel knife
In my windpipe
I can't breathe
But I still fight
While I can fight
As long as the wrong feels right
It's like I'm in flight
High of a love
Drunk from the hate
It's like I'm huffing paint
And I love it the more that I suffer
I sufficate
And right before im about to drown
She resuscitates me
She fucking hates me
And I love it
Wait
Where you going
I'm leaving you
No you ain't
Come back
We're running right back
Here we go again
It's so insane
Cause when it's going good
It's going great
I'm Superman
With the wind in his bag
She's Lois Lane
But when it's bad
It's awful
I feel so ashamed
I snap
Who's that dude
I don't even know his name
I laid hands on her
I'll never stoop so low again
I guess I don't know my own strength

Just gonna stand there
And watch me burn
But that's alright
Because I like
The way it hurts
Just gonna stand there
And hear me cry
But that's alright
Because I love
The way you lie
I love the way you lie
I love the way you lie

You ever love somebody so much
You can barely breathe
When you're with them
You meet
And neither one of you
Even know what hit 'em
Got that warm fuzzy feeling
Yeah them chills
Used to get 'em
Now you're getting fucking sick
Of looking at 'em
You swore you've never hit 'em
Never do nothing to hurt 'em
Now you're in each other's face
Spewing venom
And these words
When you spit 'em
You push
Pull each other's hair
Scratch, claw, bit 'em
Throw 'em down
Eminem Love The Way You Lie lyrics found on http://www.directlyrics.com/eminem-love-the-way-you-lie-lyrics.html

Pin 'em
So lost in the moments
When you're in 'em
It's the rage that took over
It controls you both
So they say it's best
To go your separate ways
Guess that they don't know ya
Cause today
That was yesterday
Yesterday is over
It's a different day
Sound like broken records
Playin' over
But you promised her
Next time you'll show restraint
You don't get another chance
Life is no Nintendo game
But you lied again
Now you get to watch her leave
Out the window
Guess that's why they call it window pane

Just gonna stand there
And watch me burn
But that's alright
Because I like
The way it hurts
Just gonna stand there
And hear me cry
But that's alright
Because I love
The way you lie
I love the way you lie
I love the way you lie

Now I know we said things
Did things
That we didn't mean
And we fall back
Into the same patterns
Same routine
But your temper's just as bad
As mine is
You're the same as me
But when it comes to love
You're just as blinded
Baby please come back
It wasn't you
Baby it was me
Maybe our relationship
Isn't as crazy as it seems
Maybe that's what happens
When a tornado meets a volcano
All I know is
I love you too much
To walk away though
Come inside
Pick up your bags off the sidewalk
Don't you hear sincerity
In my voice when I talk
Told you this is my fault
Look me in the eyeball
Next time I'm pissed
I'll aim my fist
At the dry wall
Next time
There will be no next time
I apologize
Even though I know it's lies
I'm tired of the games
I just want her back
I know I'm a liar
If she ever tries to fucking leave again
I'mma tie her to the bed
And set the house on fire

Just gonna stand there
And watch me burn
But that's alright
Because I like
The way it hurts
Just gonna stand there
And hear me cry
But that's alright
Because I love
The way you lie
I love the way you lie
I love the way you lie






Read more...
Eminem - Love The Way You Lie ft. RihannaSocialTwist Tell-a-Friend
3 comments

SELAMAT HARI JADI WANI

Thursday, November 11, 2010

Hari ni (11/11/2010) Birthday yang ke-2  untuk anak ketiga aku iaitu:
INTAN NURSYAZWANI BINTI BADRI


Ibu doakan semoga hidup wani di permudahkan oleh Nya dan disinari kebahagian
Semoga cita-cita wani suatu hari nanti akan tercapai dengan izin-Nya
Ibu sayang anak-anak ibu
Happy birthday Wani dan semoga dipanjangkan umur dan di murahkan rezeki
Amin..


Profile lengkap wani boleh di view DI SINI

Read more...
SELAMAT HARI JADI WANISocialTwist Tell-a-Friend
1 comments

Doa

“Ya Allah, tambahkanlah bagiku rezeki yang banyak lagi halal, imam yang benar, ilmu yang bermanfaat, kesihatan yang elok, kecerdikan yang tinggi, hati yang bersih dan kejayaan yang besar DIDUNIA DAN DIAKHIRAT.”
Read more...
DoaSocialTwist Tell-a-Friend
0 comments

Irene Cara - Flashdance ..... What A Feeling

Wednesday, November 10, 2010

Irene Cara - Flashdance ..... What A Feeling
Found at abmp3 search engine


Irene Cara - Flashdance...What a Feeling Lyrics
First, when there's nothing but a slow glowing dream
That your fear seems to hide deep inside your mind
All alone I have cried silent tears full of pride
In a world made of steel, made of stone

Well I hear the music, close my eyes, feel the rhythm
Wrap around, take a hold of my heart

[Chorus:]
What a feeling, bein's believin'
I can't have it all, now I'm dancin' for my life
Take your passion, and make it happen
Pictures come alive, you can dance right through your life

[Solo]

Now I hear the music, close my eyes, I am rhythm
In a flash it takes hold of my heart

[chorus (with ... "now I'm dancing through my life")]

What a feeling

What a feeling (I am music now), bein's believin' (I am rhythm now)
Pictures come alive, you can dance right through your life
What a feeling (I can really have it all)
What a feeling (Pictures come alive when I call)
I can have it all (I can really have it all)
Have it all (Pictures come alive when I call)
(call, call, call, call, what a feeling) I can have it all
(Bein's believin') bein's believin'
(Take your passion, make it happen) make it happen
(What a feeling) what a feeling... [to fade]




Lyrics | Irene Cara - Flashdance...What a Feeling lyrics


Read more...
Irene Cara - Flashdance ..... What A FeelingSocialTwist Tell-a-Friend
2 comments

This I Promise You- N Sync

Tuesday, November 9, 2010

N Sync - This I Promise You (Official Music Video). Watch more top selected videos about: 'N Sync

N'Sync - This I Promise You.mp3

 

N Sync This I Promise You Lyrics

 

When the visions around you
Bring tears to your eyes
And all that surround you
Are secrets and lies
I'll be your strength
I'll give you hope
Keeping your faith when it's gone
The one you should call
Was standing here all along

And I will take you in my arms
And hold you right where you belong
'Til the day my life is through
This I promise you
This I promise you

I've loved you forever
In lifetimes before
And I promise you never
Will you hurt anymore
I give you my word
I give you my heart
This is a battle we've won
And with this vow
Forever has now begun

Just close your eyes
Each lovin' day
And know this feeling won't go away
'Til the day my life is through
This I promise you
This I promise you

Over and over I fall
When I hear you call
Without you in my life, baby
I just wouldn't be living at all

And I will take you in my arms
And hold you right where you belong
'Til the day my life is through
This I promise you, baby

Just close your eyes
Each lovin' day
And know this feeling won't go away
Every word I say is true
This I promise you
Every word I say is true
This I promise you
I promise you
Read more...
This I Promise You- N SyncSocialTwist Tell-a-Friend
7 comments

wee tolang aku wee

Monday, November 1, 2010


Aku tak tahu mcm mana nak kabarkan masalah aku kali ni.. aku sedih, susah hati, runsing.. risau, berduka cita dan macam-macam lagi yg aku rasa ketika ini.. aku keliru, seperti aku ni sedang  berilusina dan mcm2 lagi   Jika aku luahkannya  pada suami aku, dia pun tak boleh tolong, dia mana pernah ditimpa masalah seperti aku ni..  kalau aku pi tanya kat kaunter pertanyaan, mesti derang cakap aku ni dah tak betul, nak tepon rumah kebajikan minta bantuan, bantuan mcm mana yg depa nak bagi.. nak luahkan pada mak ayah aku? Mesti depa fikir aku dah tak siuman.. nak tepon 999, lagi la derang marah..
Habis pada siapa dan di mana lagi aku patut ceritakan, luahkan, dan kongsikan   masalah aku ni..

Nasib baik la aku ada ruangan contengan aku disini..
Nak tahu apa masalah aku?? Sila scroll ke bawah lagi..
































Ini la masalah aku, yang aku maksudkan tu…
Macam tak percaya je…


Masalah ni timbul sejak aku amalkan cara pemakanan seperti ni..


maksud aku.. aku ni kuat melantak!!!  Melantak je memanjang!!!

Dulu aku bukannya jenis manusia  yang mcm ni .. aku slalu  amalkan gaya hidup yang sihat terutamayan pemakanan yang sihat seperti member aku yang bawah ni.. (dan tak lupa nak mention yg aku ni lawa skitttt je lagi dari dia ni.. kih..kih… kah…kah… kuh…kuh..)


Seterusnya, aku nak kongsikan senarai makanan kegemaran aku:


 
  • Ice cream yang bertingkat-tingkat dan MESTI berwarna-warni punyer.. dan dgn pelbagai perisa (satu perisa je, tak main aaahhh…)













 
  • Kentang goreng yang enak skali jika di cicah ngan sos cili/tomato sebelum dimasukkan ke mulut untuk dikunyah .. tapi rasanya lebih  enak  jika di cicah dgn budu atau belacan atau pun cencaluk jika ingin merasai kelainannya


  • Brownies yang dilimpahi dgn coklat lembab dan di tabor dgn pelbagai jenis  kekacang..
tips: kalau kekacang tu di goreng terlebih hangus  terlebih dahulu lagi kaw-kaw rasa dier.. biar sama colour cam coklat tu


  • Mayonis yang dimanupulasikan untuk pelbagai kegunaan.. salah satu caranya ialah ia di gaul dgn nasi putih terlebih dahulu sebelum dimakan..















Last skali aku nak kongsikan tentang cita-cita dan impian aku selepas hari ni (yang mungkin akan terlaksana tapi kemungkinan besarnya LIAT skit nak menjadi.. )

Jeng-jeng,… aku nak jadi seperti bekas nenek tiri bapak sedera sebelah mak mertua abang angkat member aku tadi tu.. (gambar di bawah ni..)


Sekian..

Read more...
wee tolang aku weeSocialTwist Tell-a-Friend
Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

Artikel di sini hanya kompilasi tulisan dan luahan hati sendiri. Justeru itu, saya tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan kesihatan, kaunseling rumahtangga mahupun undang-undang dan hal ehwal agama yang mendalam. Anda dinasihatkan untuk mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah yang dialami. Terima Kasih..

Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker
 

DEDIKASI

Khas Untuk Suami Tersayang : Badri Bin Mohd Zin berserta anak-anak yang amat ibu kasihi : Intan Nurliyana Binti Badri, Mohamad Nasrul Danish Bin Badri, Intan Nursyazwani Binti Badri dan Mohamad Akhil Danish Bin Badri.
Last updated on: SEPTEMBER 2010

My Status

My Banner

Create your own banner at mybannermaker.com!
Nah copy dan paste code kat bawah ni dan letak banner aku ni kat website korang yer!

Permata Hati Kami

PERMATA HATI KITA

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers