Image Widget

Image Widget

RUANGAN KELUARGA KITA

Blog ini pada asalnya adalah bertujuan untuk tatapan kami sekeluarga tapi kini ianya menjadi aset penting untuk aku membuat contengan-contengan disini..

Semoga blog aku ini akan menjadi tatapan untuk anak-anak aku suatu hari nanti


MY SWEET FOLLOWER

SILA PILIH JENIS dan SIZE TEXT UNTUK AKTIVITI SKODENG ANDA!!

Kalau tak suka jenis font yang asal boleh ler tukar.. Kalau rabun ke, buat2 rabun ke atau memang tak brape nampak tulisan tu boleh la besarkan sikit yer... al maklum la, umur kita ni sentiasa meningkat..

Hari Pertama Persekolahan Tahun 1 Intan

Thursday, December 6, 2012

Kenangan hampir setahun yang lalu semasa hari pertama persekolahan Intan Nurliyana di Sekolah Kebangsaan Juru, Pulau Pinang. Gambar ni diambil ketika hendak menaiki kereta dari rumah ke sekolah.
 
Gembira bercampur sedih melihat anak sulong ibu ni sorang sudah melangkah ke alam persekolahan. Rasanya ibu yang terlalu risau takut anak ibu ni tak dapat sesuaikan diri di alam yang baru ini. Sepatutnya ibu memberi kepercayaan kepada anak ibu ini untuk terus berdikari dan terus melangkah ke alam kedewasaan Intan.
Gambar ni diambil ketika sesi perhimpunan ... menunggu nama di panggil untuk pembahagian kelas.




 Pertama kali Intan melangkah ke kelas di tahun 1. Kelas 1 Abidin... Takut dan sayang nak biarkan Intan berada di kelas, sedangkan ibu terpaksa menghadiri sesi taklimat untuk ibu bapa di kantin sekolah.


 Sesi ujian menentukan kelayakan kelas tahun 1. Ibu bimbang jika Intan tak dapat menjawab soalan ujian. Ibu tak kisah Intan berada di kelas mana dan tahap mana pun asalkan Intan mahu belajar dan jadi pelajar yang baik di sekolah.




Itulah kenangan hari pertama Intan berada di Sekolah Kebangsaan Juru. Ibu doakan semoga Intan menjadi anak yang baik dan cerdik disamping sentiasa menghormati guru dan rakan-rakan. Insayallah...

Hari Pertama Persekolahan Tahun 1 IntanSocialTwist Tell-a-Friend

3 comments:

Anonymous said...

I never post, but now I want to give Thanks a lot for the great diary.


Have a look at my site best web hosting services ()

Anonymous said...

I am pretty engaged within this study. Where can I find
more information just about this? Or, when you can pursue this additional right here.



Feel free to surf to my homepage :: all inclusive family
vacation - -

Anonymous said...

I discovered your internet log on yahoo and read a number of of your posts.
prestigious perform! I just added you to my Google News Reader.


Here is my webpage privat krankenversicherungen vergleich

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

Artikel di sini hanya kompilasi tulisan dan luahan hati sendiri. Justeru itu, saya tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan kesihatan, kaunseling rumahtangga mahupun undang-undang dan hal ehwal agama yang mendalam. Anda dinasihatkan untuk mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah yang dialami. Terima Kasih..

Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker
 

DEDIKASI

Khas Untuk Suami Tersayang : Badri Bin Mohd Zin berserta anak-anak yang amat ibu kasihi : Intan Nurliyana Binti Badri, Mohamad Nasrul Danish Bin Badri, Intan Nursyazwani Binti Badri dan Mohamad Akhil Danish Bin Badri.
Last updated on: SEPTEMBER 2010

My Status

My Banner

Create your own banner at mybannermaker.com!
Nah copy dan paste code kat bawah ni dan letak banner aku ni kat website korang yer!

Permata Hati Kami

PERMATA HATI KITA

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers