Image Widget

Image Widget

RUANGAN KELUARGA KITA

Blog ini pada asalnya adalah bertujuan untuk tatapan kami sekeluarga tapi kini ianya menjadi aset penting untuk aku membuat contengan-contengan disini..

Semoga blog aku ini akan menjadi tatapan untuk anak-anak aku suatu hari nanti


MY SWEET FOLLOWER

SILA PILIH JENIS dan SIZE TEXT UNTUK AKTIVITI SKODENG ANDA!!

Kalau tak suka jenis font yang asal boleh ler tukar.. Kalau rabun ke, buat2 rabun ke atau memang tak brape nampak tulisan tu boleh la besarkan sikit yer... al maklum la, umur kita ni sentiasa meningkat..

HAPPY BIRTHDAY TO WANI (11.11.11)

Friday, November 11, 2011

Hari ni 11.11.11 adalah hari ulang tahun kelahiran  ke-3 anak perempuan aku, anak ketiga dalam adik beradik iaitu INTAN NURSYAZWANI BINTI BADRI (WANI).. Hari ni dan  detik ni adalah detik yang paling bermakna buat wani  walau pun dia tak mengerti apa-apa pun tentang tarikh keramat yang menjadi tarikh bersejarah dalam hidupnya..

SELAMAT HARI ULANG TAHUN WANI...

Telatah wani yang manja dan kdang2 mengada-mengada menjadi ingatan pada ibu dan abah sehingga akhir hayat kami..
Bagaimana agaknya sikap dan telatah wani pada 2-3 tahun yang akan datang?? rasanya, ibu akan merindui sikap dan telatah wani waktu usia wani seperti sekarang ni.. walaupun kadang2 sikap wani yang kadang2 membuat ibu dan abah naik angin, tapi sikap itu lah yang PASTINYA akan kami rindui 3-4 tahun yang akan datang..

Sungguh manis sekali wajahmu pada pandangan ibu dan abah.. Kau la ratu kedua kami selepas kakakmu intan..

Ibu terbayang-bayang cara wani  mengungkapkan ucapan 'good nite' dan ' i love u' pada kami berdua sebelum wani melangkah keluar dari bilik kami menuju ketempat pembaringan mu, di depan tv, diruang tamu rumah kita tu... Pastikan TV sentisa di'on'kan bila wani tidak melelapkan mata. TV itu la yang menjadi peneman wani setiap malam, dan juga peneman wani di kala siang .. pendek kata selagi wani tidak tidur, jangan sekali-kali ditutupkan tv tu.. dan setiap kali wani celik mata, setiap kali itu la tv mesti sentiasa terpasang..




Wani tak banyak meyusahkan ibu dan abah.. Wani boleh bergantung pada diri sendiri. Ibu percaya wani akan menjadi seorang yang lebih independent apabila besar nanti.. Wani tak kisah pun tidur sorang2 di ruang tamu rumah kita tu.. asalkan TV sentisa terpasang.. Ibu harapkan dan doakan semoga wani menjadi seorang wanita yang tabah dan boleh berdiri atas kaki sendiri untuk menjadi seorang yang berjaya di dunia dan di akhirat nanti.. insayallah.

Satu lagi yang menjadi identiti diri wani pada kami ketika ini ialah perkataan 'dua'.. dalam pelat wani ianya berbunyi 'uwaee'... ok la tu.. kakak intan dulu kalau meyebut 'dua' mesti bunyinya akan jadi 'araee'.. jauh benor bunyinya......





Bila wani minta makan.. mesti nak dua, nasi mesti disenduk 2 kali ke pinggan wani, ikan mesti di cubit dua untuk wani.. pendek kata semua dua la.. Bila beraksi nak bergambar pun  mesti nak tunjuk dua jari..  bukannya bermaksud 'peace' mcm orang lain buat.. tapi apa yang wani faham ialah bergambar sambil menunjuk simbol 'dua'..













Kadang2 je bagi simbol 'satu'.. agaknya dia faham yang dia sekarang hidup dalam dunia penuh dengan istilah 'satu'.. Satu bangsa, Satu negara dan Satu malaysia..  dan tak lupa juga Kiblat yang satu..

Tahun lepas bersempena ulang tahun kelahiran wani yang kedua pun, ibu ada menulis tentang wani.. Cuba try tengok kat sini KLIK DI SNI.. Tekan jer
Akhir kata, seperti tujuan blog ini ibu cipta untuk tatapan keluarga kita terutamanya anak-anak ibu, ibu harapkan apa yang ibu tidak mampu sampaikan kepada kalian dapat kalian tatap suatu hari nanti disini.  Dan seperti anak-anak ibu yang lain juga, ibu doakan semoga perjalanan hidup wani di permudahkan oleh-Nya, di murahkan rezki, di beri kecerdikan dan kesihatan yang baik. Semoga wani akan menjadi anak yang solehah, seorang muslimah yang berjaya di dunia dan di akhirat kelak.. mungkin ibu tak mampu menjadi seorang ibu yang baik mahupun seorang pendidik yang berjaya tapi apa yang ibu harapkan adalah semoga wani dan anak-anak ibu yang lain mampu menjaga diri sendiri dan pandai membezakan mana yang baik dan mana yang buruk. Doa ibu sentiasa bersama kalian.

HAPPY BIRTHDAY TO WANI (11.11.11)SocialTwist Tell-a-Friend

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

Artikel di sini hanya kompilasi tulisan dan luahan hati sendiri. Justeru itu, saya tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan kesihatan, kaunseling rumahtangga mahupun undang-undang dan hal ehwal agama yang mendalam. Anda dinasihatkan untuk mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah yang dialami. Terima Kasih..

Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker
 

DEDIKASI

Khas Untuk Suami Tersayang : Badri Bin Mohd Zin berserta anak-anak yang amat ibu kasihi : Intan Nurliyana Binti Badri, Mohamad Nasrul Danish Bin Badri, Intan Nursyazwani Binti Badri dan Mohamad Akhil Danish Bin Badri.
Last updated on: SEPTEMBER 2010

My Status

My Banner

Create your own banner at mybannermaker.com!
Nah copy dan paste code kat bawah ni dan letak banner aku ni kat website korang yer!

Permata Hati Kami

PERMATA HATI KITA

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers