Image Widget

Image Widget

RUANGAN KELUARGA KITA

Blog ini pada asalnya adalah bertujuan untuk tatapan kami sekeluarga tapi kini ianya menjadi aset penting untuk aku membuat contengan-contengan disini..

Semoga blog aku ini akan menjadi tatapan untuk anak-anak aku suatu hari nanti


MY SWEET FOLLOWER

SILA PILIH JENIS dan SIZE TEXT UNTUK AKTIVITI SKODENG ANDA!!

Kalau tak suka jenis font yang asal boleh ler tukar.. Kalau rabun ke, buat2 rabun ke atau memang tak brape nampak tulisan tu boleh la besarkan sikit yer... al maklum la, umur kita ni sentiasa meningkat..

Chocolate Chip Cookies

Friday, March 5, 2010

Bahan-bahan ( lebih kurang 200 biji )
• 1 cwn mentega/butter
• 1 cwn peanut butter crunchy
• 1 1/2 cwn gula castor
• 1 cwn gula perang/brown sugar
• 2 cwn tepung gandum biasa **
• 1/2 tblespoon soda carbonat **
• 1 tblespoon serbuk koko **
• 1 cawan gajus cincang
• 1 1/2 cwn choc chip
• 2 biji telur
Cara-cara
1. 1. Ayak bahan bertanda** terlebih dahulu. Cukup sekali ayak.
2. Satukan mentega & peanut butter crunchy hingga sebati... x yah lama sangat.. pakai senduk je pun boleh..
3. Masukkan gula castor & gula perang.. kacau sebati..
4. Masukkan tepung, telur, gajus & choc chip.. gaul sebati.. adunan yg terhasil adalah tidak terlalu sticky..
5. Panaskan oven 170 C.. sambil tu boleh la sudukan adunan ke dulang.. jarak2an adunan, sbb biskut ni kembang..
6. masak dalam 20-25 minit..jagan sampai hangus, nanti x sedap.. selepas keluar dari oven, sejukan dahulu...
7. sedap dimakan bila2 sahaja.. tapi kena simpan dalam biskut kedap udara..

Chocolate Chip CookiesSocialTwist Tell-a-Friend

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

Artikel di sini hanya kompilasi tulisan dan luahan hati sendiri. Justeru itu, saya tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan kesihatan, kaunseling rumahtangga mahupun undang-undang dan hal ehwal agama yang mendalam. Anda dinasihatkan untuk mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah yang dialami. Terima Kasih..

Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker
 

DEDIKASI

Khas Untuk Suami Tersayang : Badri Bin Mohd Zin berserta anak-anak yang amat ibu kasihi : Intan Nurliyana Binti Badri, Mohamad Nasrul Danish Bin Badri, Intan Nursyazwani Binti Badri dan Mohamad Akhil Danish Bin Badri.
Last updated on: SEPTEMBER 2010

My Status

My Banner

Create your own banner at mybannermaker.com!
Nah copy dan paste code kat bawah ni dan letak banner aku ni kat website korang yer!

Permata Hati Kami

PERMATA HATI KITA

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers