Image Widget

Image Widget

RUANGAN KELUARGA KITA

Blog ini pada asalnya adalah bertujuan untuk tatapan kami sekeluarga tapi kini ianya menjadi aset penting untuk aku membuat contengan-contengan disini..

Semoga blog aku ini akan menjadi tatapan untuk anak-anak aku suatu hari nanti


MY SWEET FOLLOWER

SILA PILIH JENIS dan SIZE TEXT UNTUK AKTIVITI SKODENG ANDA!!

Kalau tak suka jenis font yang asal boleh ler tukar.. Kalau rabun ke, buat2 rabun ke atau memang tak brape nampak tulisan tu boleh la besarkan sikit yer... al maklum la, umur kita ni sentiasa meningkat..

Wani's First Snap Photo

Tuesday, March 9, 2010

Actually this is not exactly the first snap photo taken by wani herself, tapi ni aku kira first snap photo yang wani amik yg ada makna. Biasanya ntah apa2 jenis photo yg dia snap smpai aku pun garu kepala berfikir kat mana dan masa bila dia snap gambar2 tu.. kadang2 tu gambar2 tu rupa makhluk asing pun ada, kira macam "unidentified object".

So this photo aku declare sebagai Wani's First Snap Photo...



Kebiasaannya bila kami naik kereta Wani will sit on my lap kat bahagian depan kereta sebelah pemandu kalau suami aku yg drive.. so kadang2 dia ni jenis tak boleh diam, meronta je.. so kdg2 tu aku bagi dia main hp yg ada kamera ni then baru dia kusyuk.. kdg2 tu dia sendiri yg selongkar handbag aku cari hp tu.. so instead of aku terpaksa layan kerenah dia baik aku bagi je hp tu bagi dia godek2 sendiri.. that's why hp aku ni lebih baik takde kredit drpd ada.. nanti ntah2 bangla atau nepal mana yg dia call... hee

Next photo yang di snapkan oleh Wani pun masih bertemakan "gambar kaki saya"..

Kadang2 tu dia suka berdiri je kat depan sambil main2 kat dashboard keta macam photo kat bawah ni:
Telatah wani ni kadang2 menghiburkan kami sbb dia suka sgt ikut telatah kakak dan abangnya.. berlagak nak jadi org besar tapi habuk pun takde.

Mmg boleh nampak perbezaan antara kanak2 yg lahir tanpa teman seperti abang dan kakak dengan kanak2 yg lahir dgn suasana abang dan kakak sudah sedia ada. Macam Intan dulu membesar tanpa adik2 masa tahun pertama dan kedua kelahirannya, so bila balik rumah je kami la teman sepermainannya kadang2 aku tgk je dia main sorang2, independance tanpa teman.
Bila time wani pulak, aku seronok tgk dia rapatkan diri dgn kakak dan abangnya TAPI ada satu masalah lain.. mereka ni kuat bergaduh,  kuat berebut barang dan kadang2 tu tangan kaki pun naik sekali... isk2...

Apa2 pun ini la telatah dan kerenah anak2 kami.. SABAR je la... fuhhhh..

Wani's First Snap PhotoSocialTwist Tell-a-Friend

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

Artikel di sini hanya kompilasi tulisan dan luahan hati sendiri. Justeru itu, saya tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan kesihatan, kaunseling rumahtangga mahupun undang-undang dan hal ehwal agama yang mendalam. Anda dinasihatkan untuk mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah yang dialami. Terima Kasih..

Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker
 

DEDIKASI

Khas Untuk Suami Tersayang : Badri Bin Mohd Zin berserta anak-anak yang amat ibu kasihi : Intan Nurliyana Binti Badri, Mohamad Nasrul Danish Bin Badri, Intan Nursyazwani Binti Badri dan Mohamad Akhil Danish Bin Badri.
Last updated on: SEPTEMBER 2010

My Status

My Banner

Create your own banner at mybannermaker.com!
Nah copy dan paste code kat bawah ni dan letak banner aku ni kat website korang yer!

Permata Hati Kami

PERMATA HATI KITA

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers