Image Widget

Image Widget

RUANGAN KELUARGA KITA

Blog ini pada asalnya adalah bertujuan untuk tatapan kami sekeluarga tapi kini ianya menjadi aset penting untuk aku membuat contengan-contengan disini..

Semoga blog aku ini akan menjadi tatapan untuk anak-anak aku suatu hari nanti


MY SWEET FOLLOWER

SILA PILIH JENIS dan SIZE TEXT UNTUK AKTIVITI SKODENG ANDA!!

Kalau tak suka jenis font yang asal boleh ler tukar.. Kalau rabun ke, buat2 rabun ke atau memang tak brape nampak tulisan tu boleh la besarkan sikit yer... al maklum la, umur kita ni sentiasa meningkat..

Apa Dia Ubat Demam Campak?

Monday, July 5, 2010

Memandangkan masih ada yang sedang mencari ubat demam campak, apa kata saya kongsikan satu petua berkaitan dengan anda. Kebetulan, saya terbaca petua demam campak ini tak lama dulu dalam suratkhabar. :)

Baiklah, bahan utama yang anda perlukan ialah beras pulut.


Beras Pulut
Beras Pulut - hainamasayaaben@Flickr.com



Cara-cara mengubatinya pula begini;


1. Ambil segenggam beras pulut.

2. Gorengkan beras pulut tersebut.

3. Masukkan beras pulut goreng tadi ke dalam gelas yang berisi air putih.

4. Kemudian, tutup gelas tersebut. Biarkannya terendam kira-kira dalam 10 minit.

5. Akhir sekali, anda minumlah air tersebut perlahan-lahan.


Amalkan langkah di atas sehinggalah campak anda keluar dan pulih seperti biasa.


Selamat Mencuba!

Apa Dia Ubat Demam Campak?SocialTwist Tell-a-Friend

1 comments:

armouris said...

info tentang demam campak di SIHAT SELALU - Demam Campak Berjangkit

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

Artikel di sini hanya kompilasi tulisan dan luahan hati sendiri. Justeru itu, saya tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan kesihatan, kaunseling rumahtangga mahupun undang-undang dan hal ehwal agama yang mendalam. Anda dinasihatkan untuk mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah yang dialami. Terima Kasih..

Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker
 

DEDIKASI

Khas Untuk Suami Tersayang : Badri Bin Mohd Zin berserta anak-anak yang amat ibu kasihi : Intan Nurliyana Binti Badri, Mohamad Nasrul Danish Bin Badri, Intan Nursyazwani Binti Badri dan Mohamad Akhil Danish Bin Badri.
Last updated on: SEPTEMBER 2010

My Status

My Banner

Create your own banner at mybannermaker.com!
Nah copy dan paste code kat bawah ni dan letak banner aku ni kat website korang yer!

Permata Hati Kami

PERMATA HATI KITA

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers