Image Widget

Image Widget

RUANGAN KELUARGA KITA

Blog ini pada asalnya adalah bertujuan untuk tatapan kami sekeluarga tapi kini ianya menjadi aset penting untuk aku membuat contengan-contengan disini..

Semoga blog aku ini akan menjadi tatapan untuk anak-anak aku suatu hari nanti


MY SWEET FOLLOWER

SILA PILIH JENIS dan SIZE TEXT UNTUK AKTIVITI SKODENG ANDA!!

Kalau tak suka jenis font yang asal boleh ler tukar.. Kalau rabun ke, buat2 rabun ke atau memang tak brape nampak tulisan tu boleh la besarkan sikit yer... al maklum la, umur kita ni sentiasa meningkat..

Cara insert gambar pada shoutmix box

Wednesday, September 22, 2010

Kali ini entry aku copy dari blogger REALWANDA untuk dikongsikan bersama iaitu bagaimana untuk insert gambar pada shoutmix box.... Walaupun perkara ini mudah bagi bloger2 lama tapi bagi aku yang tak pernah apply benda2 macam ni, mmg tak tahu cam nak nak start.. dlm masa yg sama semoga dapat membantu bloger2 lain yang masih lagi memerlukan tunjuk ajar (mcm aku ler)...
kiranya ade kekurangan pada tutor ini sila buat rujukan pada mana2 web bloger yang lain.......


ini contoh yang dah siap........


Langkah2 dan resepinya ialah ......

Langkah Pertama :
Mesti ke web http://www.shoutmix.com/main/
Ok bagi yang dah ada akaun shoutmix terus jer login. Yang belum ada akaun kena daftar terlebih dahulu...

Langkah kedua :
Apablia keluar paparan seperti gambar dibawah ini cari Display > klik Smileys seperti kotak bertanda merah....



Langkah ketiga :
Paparan Smileys di pamerkan.... Tengok kotak dibawah yang bertanda merah....so apa perlu buat ialah anda insert ler url link gambar yang anda copy dari mana2 dan paste ke dalam kotak Smileys image url... next tulis perkataan yang sesuai dalam kotak Code > Optional > klik butang Add. Dah siap klik butang save setting .




p/s : kalau nak cari pelbagai gambar menarik cuba search dalam google atau mana2 web taip kata kunci Animation Gif...... pastu pilih ler mana web yang kuar nanti... Dan satu lagi untuk memudahkan anda ambil gambar2 tu... caranya pada gambar pilihan klik atas gambar > mouse klik belah kanan > klik copy image URL dan insert dalam kotak Smiley image url disediakan.....

Cara insert gambar pada shoutmix boxSocialTwist Tell-a-Friend

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

Artikel di sini hanya kompilasi tulisan dan luahan hati sendiri. Justeru itu, saya tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan kesihatan, kaunseling rumahtangga mahupun undang-undang dan hal ehwal agama yang mendalam. Anda dinasihatkan untuk mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah yang dialami. Terima Kasih..

Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker
 

DEDIKASI

Khas Untuk Suami Tersayang : Badri Bin Mohd Zin berserta anak-anak yang amat ibu kasihi : Intan Nurliyana Binti Badri, Mohamad Nasrul Danish Bin Badri, Intan Nursyazwani Binti Badri dan Mohamad Akhil Danish Bin Badri.
Last updated on: SEPTEMBER 2010

My Status

My Banner

Create your own banner at mybannermaker.com!
Nah copy dan paste code kat bawah ni dan letak banner aku ni kat website korang yer!

Permata Hati Kami

PERMATA HATI KITA

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers