Image Widget

Image Widget

RUANGAN KELUARGA KITA

Blog ini pada asalnya adalah bertujuan untuk tatapan kami sekeluarga tapi kini ianya menjadi aset penting untuk aku membuat contengan-contengan disini..

Semoga blog aku ini akan menjadi tatapan untuk anak-anak aku suatu hari nanti


MY SWEET FOLLOWER

SILA PILIH JENIS dan SIZE TEXT UNTUK AKTIVITI SKODENG ANDA!!

Kalau tak suka jenis font yang asal boleh ler tukar.. Kalau rabun ke, buat2 rabun ke atau memang tak brape nampak tulisan tu boleh la besarkan sikit yer... al maklum la, umur kita ni sentiasa meningkat..

Khasiat Rizom Temu Lawak

Thursday, September 23, 2010

Pada tulisan sebelum ini, anda dah tahu akan khasiat air rebusan batang dan rizom temu lawak, kan? Iaitu ia baik untuk mengatasi sembelit dan najis berdarah.

Sebagai kesinambungan, saya ingin kongsikan pula secara ringkas tentang khasiat rizom temu lawak. Rizom temu lawak ni boleh dimakan secara mentah mahupun meminum air rebusannya.


Jika anda memilih untuk memakannya secara mentah, ia memang baik dalam usaha mengekalkan tahap kesihatan serta membantu anda kekal awet muda.


Sementara itu, amalan meminum air rebusan rizom temu lawak pula mampu mengurangkan demam panas dan rasa sengal-sengal.

Tak lupa juga untuk para ibu yang baru lepas bersalin. Ada juga khasiatnya untuk anda. Gunakan air rebusan ini sebagai air mandian untuk menyegarkan badan.

Khasiat Rizom Temu LawakSocialTwist Tell-a-Friend

0 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

Artikel di sini hanya kompilasi tulisan dan luahan hati sendiri. Justeru itu, saya tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan kesihatan, kaunseling rumahtangga mahupun undang-undang dan hal ehwal agama yang mendalam. Anda dinasihatkan untuk mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah yang dialami. Terima Kasih..

Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker
 

DEDIKASI

Khas Untuk Suami Tersayang : Badri Bin Mohd Zin berserta anak-anak yang amat ibu kasihi : Intan Nurliyana Binti Badri, Mohamad Nasrul Danish Bin Badri, Intan Nursyazwani Binti Badri dan Mohamad Akhil Danish Bin Badri.
Last updated on: SEPTEMBER 2010

My Status

My Banner

Create your own banner at mybannermaker.com!
Nah copy dan paste code kat bawah ni dan letak banner aku ni kat website korang yer!

Permata Hati Kami

PERMATA HATI KITA

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers