Image Widget

Image Widget

RUANGAN KELUARGA KITA

Blog ini pada asalnya adalah bertujuan untuk tatapan kami sekeluarga tapi kini ianya menjadi aset penting untuk aku membuat contengan-contengan disini..

Semoga blog aku ini akan menjadi tatapan untuk anak-anak aku suatu hari nanti


MY SWEET FOLLOWER

SILA PILIH JENIS dan SIZE TEXT UNTUK AKTIVITI SKODENG ANDA!!

Kalau tak suka jenis font yang asal boleh ler tukar.. Kalau rabun ke, buat2 rabun ke atau memang tak brape nampak tulisan tu boleh la besarkan sikit yer... al maklum la, umur kita ni sentiasa meningkat..

Corat Coret aku dan Blogspot

Thursday, October 14, 2010

Untuk en3 terbaru kali ni aku nak menjawab beberapa pertanyaan beberapa rakan blogger dan sorang dua 'je' rakan yg bukan blogger aku tentang bgaimana, bila, kenapa dan bagaimana aku boleh terlibat dlm kancah ke'blogger'ang ni.. aku ni bukan lah bloger tegar apatah lagi ketegaq.. aku masih baru dah masih memerlukan banyak tunjuk ajar dari blogger2 otai..(Tolong tunjuk ajar ku sifu).. yg aku rasa puas hati ialah aku start dari bawah and do the exploracing alone!!!!


Aku mula bertatih buat blog ni (tapi aku bukannya blogger lagi yer...) dah lama sebenar nya sejak tahun 2006.. Disebabkan aku ni minat sgt duk melayari internet sejak zaman student lagi tak kira untuk apa skali pun, sampai aku dah takde benda lain yang nak digodek last2 aku pun mula lah terfikir nak wat blog pulak. Buat permulaan aku meggunakan frienster dan wordpress sebagai landasan untuk blog aku kemudian barulah aku beralih kepada blogspot tapi sorry to say that bagi aku wordpress ni tak menarik as compare as to blogspot..(mintak maaf banyak2 pada blogger yg mengunakan khidmat wordpress yer..).. Aku tgk blog org lain ada shoutbox, aku pun letak, aku tgk blog org lain ada macam2 widgeo, aku pun nak jugak.. hee... aku tengok blog org lain ada banner sendiri, aku pun nak jugak satu, aku tgk blog org lain ada gambar2 menarik , aku pun nak tampal gambar jugak dan macam2 lagi la.. then sampai satu tahap aku dan bosan tahap cipan dan dah tak tahu nak buat apa dah dgn blog aku ni, aku pun give up.. dan aku berenti


Sejak 2 tahun lps baru aku berjinak2 dgn blogspot , itupun atas galakkan suami aku.. Dari situ aku blajar tukar template , edit HTML dan mcm2 lagi..Pada masa tu nak daftar blog tu senang je tapi nak meng'edit tu yang payah sebab nak dapatkan info pasal hal ni limited dan kebanyakkanya dlm bahasa inggeris dan Indon. Aku nak type keyword dan surfe seluruh internet pun tak tahu nak taip apa.. Lagipun masa tu mana ada template yg complete dan ada pelbagai-bagai aplikasi.. Nak bertanya pada kekawan pun serba salah.. maklum la derang susah2 buat, takkan kita senang2 nak mintak derang ajarkan satu persatu. Sumer tu aku godek2 sendiri je,... Mungkin pada org lain kacang je nak buat benda ni tapi bagi aku yg 0% pengatahuan ni susah bebenor rasanya.. alhamdullilah... byk benda yg aku blajar..


Pada mulanya aku buat blog kononya nak try ceburkan diri dgn online business.. banyak benda yg aku blajar, dari nak sediakan dan men'aplikasi'kan order form, how to communicate dgn customer through YM dan yahoo ping kat blog aku, mcm mana nak buat banner iklan dan macam2 lagi ,.. sumer benda tu aku dah siap dan complete cuma satu benda je yg tinggal... iaitu " Aku nak jual apa sebenarnya ni..??????"hii... last2 aku give up la jugak..Maybe sebab aku tak bersungguh-sunguh nak jadi bisnes woman kut..


Dalam masa yg sama, aku juga buat beberapa blog lain sebagai rujukan dan bahan koleksi artikel2 yg aku suka. Antara blog yg paling aku sayangggg nya ialah blog RUANGAN WANITA DAN KELUARGA dan ada beberapa blog lain lagi... Masa aku buat blog rujukan aku ni, aku berminat pada affiliat program.. rasanya-rasanya dah lebih 30 affiliat program yg aku join tapi satupun tak mendatangkan hasil.. dan tak lupa aku nak mention, sifu aku dalam hal ni adalah suami aku sendiri.. byk2 tips2 yg dia ajar aku untuk berjaya dlm bidang affiliate ni TAPI memandangkan aku ni jenis keras kepala, sombong, eksen, suka melawan cakap dan ego, satupun aku tak ikut!!!! Last2 aku give up.. malas aku nak layan..


Dalam masa yg sama aku jugak sediakan blog peribadi bersifat kekeluargaan.. pada asalnya ianya untuk tatapan kami sekeluarga dan malas aku nak publishkan untuk tatapan blogger2 yg lain.. Iaitu blog aku yang INI la... hi... Sebenarnya aku buat blog ni pun saja2 dan suka2 nak menghabiskan masa kat tempat keje... aku tak pernak terlintas nak invite sesapa jadi follower kecuali 2 org kawan aku je .. Sejak hampir 2 tahun ni jugak aku daftar kat nuffnang dan letak banner kat blog aku ni tanpa ada apa2 makna dlm hidup aku  sebab aku tak kisah pun pasal earning dari nuffnang ni.. suami aku merangkap sifu aku ada terangkan serba sedikit tentang nuffnang ni tapi aku tak amik serious.. siap bagi info tentang the hotest blogger kat malaysia skrg ni iaitu ci kak MERAH kita.. sumer blogger dah tahu pasal dia kan .. income dia RM100k setahun.. aku takleh la jadi cam dia.. aku membloggering ni pun suka2 je.. Masa tu aku jarang2 je tgk blog aku pun ..apatah lagi masa aku cuti bersalin lagi aku tak peduli pasal blog aku ni..berbulan-bulan aku tak buka tgk pun takpe...


Tapi skrg bila aku dah amik kisah (blom tahap serious..) pada nuffnang ni baru aku dapatkan info mcm mana nak up traffik ke blog aku, mcm mana nak kekalkan member status glitterati aku kat nuffnang dan mcm2 lagi.. Byk jugak la yang aku blajar dan masih byk yang aku kena blajar pasal nuffnang ni.. Pasal BE la, ME la.. dan macam2 lagi.. aku tgk blogger yang baru dari aku pun dah boleh buat cashout, tapi aku ni.. setakat hari ni masih RM0.65, itupun baru start earning sejak 2 bulan yg lepas ... he.... Aku pun sebenarnya masih baru bermula... insayallah dengan kerajinan aku buat walking ke blog2 rakan blogger yg lain mintak2 boleh la aku beli spentok(spender) baru nanti.. aku nak yg ada renda2, reben, bunga2 dan yg penting mesti colour merah. aku taknak pakai tapi aku nak frame kan ke dinding sebagai kenangan hadiah dari nuffnang.. he.


Kesimpulannya, aku memblogging ni sebab suka2, saja nak buang masa, saja nak buat diari untuk tatapan keluarga aku terutamanya anak2 aku satu hari kelak dan nak hilangkan kebosanan aku kat tempat keje, wat koleksi artikel2 kegemaran serta rujukan dan satu lagi aku malas nak layan kerenah org2 diluar dan buat dosa tak pasai2 ,baik aku tgk dan layan kerenah blogger2 yang ada bermacam-macam ragam dan yang penting derang ni takde kena mengena ngan hidup aku dan last skali maybe aku akan dapat earning dari nuffnang banyak2 (ntah bila la tu...) dan kalau aku boleh buat cashout walaupun sekali, aku dah berpuas hati..


p/s: Banyak benor perkataan 'dan' yang aku guna.. mesti cikgu BM aku marah ni..



Corat Coret aku dan BlogspotSocialTwist Tell-a-Friend

15 comments:

Shafique said...

banyak benor sambong2 dan nyer! Apa pon fun dibaca :)

Anonymous said...

Eхcellent gοods from you, mаn.

I've understand your stuff previous to and you'ге just tоο magnifіcent.
I aсtually lіke ωhat you have acquігed
heге, really likе what уou're stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it wise. I can't waіt to гead muсh
more from уou. Thіѕ is really а ωonԁerful website.


My ωeb-site: guaranteed payday loans
Also see my webpage :: guaranteed payday loans

Anonymous said...

Way cool! Some very valiԁ points! I appreciate you writing thіѕ write-up рlus the гest of the wеbsite
is very good.

Feеl free to visit my blog :: best way to lose weight

Anonymous said...

If some one nеedѕ tо bе updated wіth lаteѕt technοlogies after that
he must be go to see this web page and be up
to ԁate evеrydaу.

Fееl freе to visit my web blog; payday loans

Anonymous said...

Savеd as a favorite, I love your website!

Ѕtop by my web blog: payday loans no credit check

Anonymous said...

I all the timе emailed thіs ωeblοg pоst ρаgе to
all my сontacts, aѕ іf like tο rеad
it then mу lіnks will tοo.


Here is my рage :: same day loans

Anonymous said...

It iѕ perfеct tіme to make ѕome plаns for the
future anԁ it is tіme to be happy. I havе гeаԁ this pοѕt and іf I could I desire to suggest
you few іnteresting things or suggеstіons.

Mаybe уou coulԁ ωrіte nеxt artіcles refеrring to thiѕ article.

I wish to read moгe thingѕ about it!


Feel free tο ѵisit mу wеb site:
instant payday loans
my web page > instant payday loans

Anonymous said...

Ηellο to all, the сontents prеѕent at this
website are rеally awesome for peoplе κnoωledge, well,
keep uр the goοd woгκ fellοws.


Fеel fгee tо visit mу blog: small loans
My site > small loans

Anonymous said...

There's certainly a great deal to find out about this issue. I really like all of the points you have made.

Also visit my homepage :: payday loans online

Anonymous said...

Ι do not even know how I ended up hеre, but Ӏ
thоught this poѕt was good. I dο not know
who you are but certainlу уou're going to a famous blogger if you are not already ;) Cheers!

Also visit my web site - payday loans online

Anonymous said...

Great blοg уou have got heгe.. It's difficult to find good quality writing like yours these days. I truly appreciate individuals like you! Take care!!

My website ... payday loans

Anonymous said...

Wonderful, what a ωeblog іt iѕ! This
blog giѵes helpful іnformаtіon to
us, keеp it up.

Hегe іs my weblog short term loans

Anonymous said...

whoah thіѕ blog is great і lovе studying yοur artiсles.

Stay up the good work! Υоu know, lots of peoplе are huntіng rοund for thiѕ infο, you could help them gгeatly.



Fеel free to surf to my weblog; short term loans

Anonymous said...

Gooԁ pοѕt. I leaгn something nеw anԁ challenging on
blogs I ѕtumbleupon еveryday.
Ιt's always helpful to read through articles from other writers and practice a little something from their websites.

Also visit my blog post payday loans uk

Anonymous said...

Hеllо everу one, here еνeгy pеrsοn
is sharing these κіndѕ of ехperience, so
it's pleasant to read this webpage, and I used to pay a quick visit this website every day.

Visit my webpage :: payday loans

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

Artikel di sini hanya kompilasi tulisan dan luahan hati sendiri. Justeru itu, saya tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan kesihatan, kaunseling rumahtangga mahupun undang-undang dan hal ehwal agama yang mendalam. Anda dinasihatkan untuk mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah yang dialami. Terima Kasih..

Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker
 

DEDIKASI

Khas Untuk Suami Tersayang : Badri Bin Mohd Zin berserta anak-anak yang amat ibu kasihi : Intan Nurliyana Binti Badri, Mohamad Nasrul Danish Bin Badri, Intan Nursyazwani Binti Badri dan Mohamad Akhil Danish Bin Badri.
Last updated on: SEPTEMBER 2010

My Status

My Banner

Create your own banner at mybannermaker.com!
Nah copy dan paste code kat bawah ni dan letak banner aku ni kat website korang yer!

Permata Hati Kami

PERMATA HATI KITA

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers