RUANGAN KELUARGA KITA

Blog ini pada asalnya adalah bertujuan untuk tatapan kami sekeluarga tapi kini ianya menjadi aset penting untuk aku membuat contengan-contengan disini..

Semoga blog aku ini akan menjadi tatapan untuk anak-anak aku suatu hari nanti



Saturday, August 28, 2010

Petua Mengatasi Masalah Senggugut

Semasa kedatangan haid, mungkin segelintir wanita akan berdepan dengan masalah senggugut. Akibatnya, ia membuatkan mereka berasa sakit. Jadi, adalah lebih baik sekiranya wanita yang sering mengalami senggugut mencuba petua di bawah ini.


1. Memula, anda ambil 10 biji lada hitam.

Lada Hitam


2. Kemudian, tumbuk lada hitam tadi sampai lumat.

3. Setelah lumat, campurkannya dengan secawan air kelapa muda.

4. Seterusnya, anda kacaukan ia agar sebati dan minumlah perlahan-lahan.

5. Lebih kurang dalam 5 ke 10 minit kemudian, badan anda akan mula berpeluh.


Cuba anda amalkan selalu petua senggugut di atas. Mudah-mudahan anda tak kena senggugut lagi.


Selamat Mencuba ya!

1 comment:

  1. Nak share sket... satu produk herba yang dah ramai pakai boleh hilang / kurangkan senggugut. Boleh tengok kat http://www.goavail.com/padherba

    ReplyDelete

MY SWEET FOLLOWER

SILA PILIH JENIS dan SIZE TEXT UNTUK AKTIVITI SKODENG ANDA!!

Kalau tak suka jenis font yang asal boleh ler tukar.. Kalau rabun ke, buat2 rabun ke atau memang tak brape nampak tulisan tu boleh la besarkan sikit yer... al maklum la, umur kita ni sentiasa meningkat..
Related Posts with Thumbnails

Disclaimer

Artikel di sini hanya kompilasi tulisan dan luahan hati sendiri. Justeru itu, saya tidak dapat menjawab sebarang pertanyaan profesional berkaitan kesihatan, kaunseling rumahtangga mahupun undang-undang dan hal ehwal agama yang mendalam. Anda dinasihatkan untuk mendapatkan bantuan pakar dalam bidang berkaitan bagi masalah yang dialami. Terima Kasih..

Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker